Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов відвідав Львів з робочою поїздкою, під час якої він відзначив низький рівень вакцинації в регіоні. Чиновник зазначив, що в області найнижче охоплення вакцинацією у всій країні.

Головною метою поїздки Степанова до Львова була інспекція лікарень, але він також має намір обговорити вакцинацію з керівництвом області. Чиновник зазначив, що у Львові та області за останні місяці істотно знизилася кількість щеплень, які роблять дітям і дорослим.

Степанов заявив, що по всій Україні знизилася кількість щеплень. Тепер в областях роблять на 3-27% менше уколів і Львівська область є одним з антилідерів. Після цього Степанов нагадав, що він вже піднімав це питання перед місцевою владою. Він також зауважив, що в квітні і травні щеплення були припинені у зв'язку зі строгими обмеженнями. Степанов вважає, що зараз потрібно активізувати цей процес.

Варто нагадати, що міністр Степанов на Львівщині відвідав лікарні. Він побував у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Зокрема, міністр оглянув відділення трансплантології.

Також Знай повідомляв, що міністр Степанов пригрозив містам червоної карантинної зони наслідками відмови від дотримання обмежень. Зокрема, чиновник напророкував надзвичайну ситуацію через масові захворювання, коли лікарняне ліжко в інфекційних відділеннях будуть переповнені.

Популярні новини зараз

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що Тернопіль виключать з червоної зони карантину. Міністр Степанов заявив, що в місті показники не перевищені.