На Львівщині живе справжній народний умілець, який в дали від моря створює шедеври мореплавства. Мирон Гуменецький розповів і показав, як втілює яхти та інші судна. Про захоплення жителя Львівщини пише Zaxid.net.

Мирон Гуменецький розповів, що найскладнішим для нього було зважитися на будову великих плавальних засобів. В черговий раз народний умілець здивував Україну і побудував яхту, в якій можуть поміститься до 12 осіб екіпажу і пасажирів. Цей проект для нього був наймасштабнішим, найцікавішим, але і найскладнішим.

Уменьшенная копия яхты

Шлях до створення такого великого плавального кошти почався кілька років тому з мрії відправитися в кругосвітню подорож.

«Вона будувалася для двох, щоб обійти навколо світу. Але людина, з яким ми починали цей проект - Юрій Сакович, відмовився від нього. Коли почалася війна на сході України, у нього виникли проблеми з бізнесом, він був змушений відмовитися від цього проекту. Тому тоді довелося трохи призупинити будівництво. Потім знайшовся інший компаньйон, який не хоче публічності. З ним і продовжили створювати яхту. Але у нього зовсім інший підхід до цього проекту, зовсім інше бачення. Тому яхта стала більше і комфортабельною », - розповів Мирон.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Яхта в натуральную величину

Поки в планах зробити яхту Starwind комерційним проектом. В майбутньому творці сподіваються втілити мрію і відправитися в кругосвітню подорож. На судні є дві каюти, кают-компанія, камбуз. На її борту можуть розміститися 12 осіб.

«Вона має 45 футів, це майже 14 метрів в довжину. Ширина - 4 м, висота щогли 18 м, загальна вага 5,5-6 т. Лише сам баласт яхти (вантаж, який використовується для більшої опади і стійкості - ред.) Важить близько 2 т. Креслення я отримав у Франції від чоловіка, разом з яким будував схожу яхту. Він уже мав досвід будівництва і ходіння на такій яхті і розповідав, що вона може розвивати швидкість до 16 вузлів (близько 30 км / ч) », - розповів власник.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що Запорожцю народні умільці дали ще одне дихання і здивували світ.

Також Знай повідомляв, що Марія Білокур художниця-самоучка, яка заворожила своїми роботами весь світ.

Нещодавно Знай передавав, що сербський художник-самоучка здивував гіперреалізмом в картинах.