До госпіталізації важких хворих з різних районів Львівщини, яким потрібна невідкладна медична допомога, планують залучати медичні гелікоптери.

На території Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги хочуть облаштувати вертолітний майданчик.

Майданчик має бути неподалік так званої червоної зони «Emergency department», куди потрапляють пацієнти з загрозливими для життя станами і яким терміново потрібна допомога.

Гелікоптерами будуть доставляти хворих з різних районів Львівщини, та й інших областей, яким терміново потрібна допомога. Це хворі з політравмами, інфарктами, інсультами, кровотечами тощо, у порятунку яких велику роль грає час.

На території лікарні є два місця, на яких можна було б облаштувати вертолітний майданчик, каже директора Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олега Самчука.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Зараз розробляється проект цього майданчика. За попередніми розрахунками, його вартість складе 5 млн грн.

Питання також розглядається у авіаційній службі, вимоги до облаштування вертолітного майданчика доволі суворі.

«Зараз головне зробити проект, знати точну вартість майданчика і отримати дозвіл від відповідних авіаційних служб. Уже наприкінці серпня будемо мати точні дані. А гроші на спорудження вертолітного майданчика знайдемо», – каже Олег Самчук.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Чоловік з вродженими вадами на прізвисько "пів хлопця" здобув славу, а потім розчарувався у людстві

Також портал «Знай.uа» писав, що У Франківську почнуть пересаджувати органи

Також портал «Знай.uа» писав, що Сотні маленьких львів'ян з діабетом звернулися до Зеленського, крик про допомогу зворушив Україну: "Ми втомилися"

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw