На Львівщині медики виявили рідкісну хворобу в дитини, яку раніше фіксували тільки в Європі та США.

Про це повідомляє інформаційний портал Zaxid.net.

Так, на Львівщині у шестирічної дівчинки з Самбора виявили синдром Кавасакі, пов'язаний з COVID-19. Відомо, що захворювання почалося з температури, болю в животі і висипах на тілі. Лікарі спочатку запідозрили, а потім виключили діагноз "гострого живота", який розвивається при гострих захворюваннях органів черевної порожнини. Батькам дівчинки порадили проконсультуватися у лікарів-інфекціоністів, які й поставили діагноз – синдром Кавасакі.

лікарня, скріншот з відео


Зараз дівчинка перебувати в реанімації, медики роблять все можливе для її віздоровления.

"Дівчинку госпіталізували з симптомами, дуже схожими на хворобу Кавасакі. У неї була гарячка, занепад сил, висип, набряк кистей рук, порушення серцевої діяльності. Якщо в нормі фракція викиду серця становить 65%, то у дитини було 35%. Втім, у нашому Центрі лікували кілька дітей з синдромом Кавасакі, тому лікарі мають певний досвід, а перебіг хвороби у дівчинки було нетиповим, що змусило наших лікарів більш ретельно проаналізувати симптоми маленької пацієнтки", – розповіла заступник директора Центру Олена Козлова.

Батьки Соломії розповіли лікарям, що донька не хворіла на коронавірус і ніхто у їхній родині на це захворювання не хворів.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Утім, лікарі вирішили перевірити маленьку пацієнтку. ПЛР-дослідження, яке зробили Соломії, дало негативний результат. Але в її крові виявили імуноглобулін G, що свідчить про те, що дитина два-три тижні тому безсимптомно перехворіла коронавірусною інфекцією.

Імунологиня, професорка Ярина Бойко повідомила про те, що у країнах з високим рівнем захворюваності на Covid-19 зараз зростає кількість дітей, які страждають від загадкового захворювання. Стан цих дітей дуже швидко погіршується, вони потрапляють до реанімації з проявами гострої серцевої недостатності, гарячкою, висипом та болями у животі.

Зауважимо, синдром Кавасакі – це хвороба з переважним ураженням середніх і дрібних артерій. Проявляється лихоманкою, змінами слизових оболонок, шкіри, ураженням коронарних та інших артерій з можливим утворенням аневризм, тромбозів і розривів судинної стінки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна відновила червоний список країн, куди ще можна поїхати у відпустку.

Як повідомляв Знай. ua, Кабмін під час пандемії віддав півмільярда гривень українському спорту.

Також Знай. ua писав, що Ляшко розповів, коли українцям чекати вакцину від коронавіруса.