Луцькому терористові, який взяв у заручники пасажирський автобус, буде оголошено про підозру і обрана міра запобіжного заходу. Відповідну інформацію надала прес-служба Національної поліції Волинської області Facebook.

Відомо, що у вівторок, 21 липня, Максим Кривоша захопив в заручники пасажирів рейсового автобуса. З відповідною інформацією він самостійно звернувся до поліції з гарячої лінії "102". Він погрожував підірвати захоплений автобус, а також ще кілька бомб, закладених в людних місцях. Свої вимоги він висунув у соціальних мережах через телефони заручників і свої соціальні мережі.

Терориста вдалося затримати близько 22:00 – він здався сам. Як з'ясувалося, при ньому знаходилося вогнепальна зброя і вибухові пристрої. З 13 заручників ніхто не отримав поранення.

Луцькому терористові оберуть запобіжний захід / фото: Країна

Правоохоронці затримали Максима Кривоша і направили в Луцький слідчий ізолятор. У середу, 22 липня, йому оголосять про підозру відповідно до ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

У четвер, 23 липня, зловмисникові буде обирати запобіжний захід Луцький суд. До тих пір він буде перебувати під вартою.

Нагадаємо, що заручники розповіли, як луцький терорист до них ставився.

Як повідомляв портал Знай.иа у Міністерстві внутрішніх справ України розповіли, навіщо влаштували шоу зі штурмом, незважаючи на те, що терорист здався сам.

Також Знай.иа писав, що чоловік, який взяв в заручники автобус з пасажирами в центрі Луцька, викинув з транспорту гранату.