На Львівщині провели в останню путь Героя України Тараса Матвіїва. Про це розповіла журналіст "Радіо Свобода" Галина Терещук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона повідомила, що сьогодні, 15 липня, в Жидачеві пройшла церемонія поховання Героя України загиблого в АТО, командира взводу 24-ї ОМБ ім. Короля Данила Тараса Матвіїва.

"Жидачів сьогодні. Прощання з Героєм України - Тарасом Матвіївим" - написала Галина Терещук.

Повідомлення Галини Терещук, скріншот: Facebook

До повідомлення вона додала кілька знімків, на яких можна помітити, що практично всі мешканці міста прийшли попрощатися із загиблим Героєм.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Прощання з Тарасом Матвіївим, фото: Facebook Галина Терещук

Прощання з Тарасом Матвіївим, фото: Facebook Галина Терещук

Вчора, 14 липня, прощальну церемонію з Тарасом Матвіївим провели у Львові.

Молодший лейтинант Тарас Матвіїв загинув 10 липня в результаті обстрілу позицій ВСУ поблизу Троїцького на Луганщині.

Російські окупанти почали обстріл по позицій українських військових з допомогою заборонених мінометів. Одна з мін потрапила в окоп, де перебували двоє солдатів.

Тарас Матвіїв, ризикуючи собою, витягнув двох товаришів по службі з окопу і доставив їх в безпечне місце. Однак, одна з мін вибухнула недалеко від нього і завдала осколкові поранення від яких чоловік помер.

Згідно з указом президента України, Тарас Матвіїв отримав вищий знак відзнаки - "Золоту зірку", а також звання Героя України посмертно.

Тарас Матвіїв. фото: Facebook

Нагадаємо, що на Львівщині помер боєць Українського Добровольчого Корпусу "Правий сектор" Сергій Письменский. Сергій брав участь у бойових діях у зоні АТО в секторі "М" у складі 8-го окремого батальйону "Аратта", де отримав смертельні поранення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві пгопрощались із загиблим героєм, що пройшов Донбас вздовж і впоперек. Повідомляється, що загинув боєць АТО, Леонід Добрянський. Він проживав у столиці, в Оболонському районі.

Також,"Знай.uа" писав, що на Франківщині попрощалися із загиблим на Донбасі героєм. Він був покликаний Франківським військовим комісаріатом на службу до лав ЗСУ у березні. Також чоловік дуже любив музику і добре грав на гітарі. Він виступав у складі кількох колективів: "Фляга з нізвідки", "Жовтень" і "Бренді рокс".