Стало відомо про те, що у львівській мерії відповіли на питання, як і чим місцеві жителі можуть потрапити вчасно на роботу.

Таким чином, повідомляється, що причиною транспортного колапсу у Львові є довгострокове очікування транспортного засобу на зупинках. А все тому, що у мерії відсутня стратегія громадських перевезень у місті під час епідемії коронавіруса.

Депутат Львівської міської ради, Ігор Зінкевич в прямому ефірі одного ток-шоу розповів, що неодноразово запитував у голови Львова про те, чи має місто достатня кількість транспорту, щоб його вистачило для безпечного перевезення місцевих жителів. Однак, відповіді він так і не почув. Це, як виявилося, велика проблема для міста.

Також, в кінці вже четвертого місяця, коли по всій країні введено карантин, немає ніякої визначеності, який громадський транспорт в пріоритеті. Якщо громадський, тоді він повинен нормально функціонувати, як і раніше, з побудованим графіком, і щоб всі дотримувалися санітарних норм.

Також його повинно бути в достатній кількості. Але, очевидно, Львову все таки не вистачає транспортних засобів.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Тому, на думку Ігоря Зінкевича, мерія повинна прийняти рішення стосовно приватних авто.

«Якщо пріоритет виводимо приватний транспорт, то треба було звернутися до жителів, закликати користуватися власними автомобілями. Ввести рекламу, адже ніхто не знає, скільки часу триватиме ця коронавірусна історія. Зате ввели смуги для громадського транспорту, який їздить, як потрапило», — зазначив Ігор Зінкевич.

І це призвело до того, що за відсутності студентів в місті, і в період літньої відпустки, на Львівських дорогах ще більший хаос, ніж це було раніше.

Нагадаємо, що київський сміттєвоз провалився під асфальт.

Як повідомляв портал Знай.иа, жителі Києва створили петицію, в якій йдеться про заборону маршрутних таксі як виду громадського транспорту.

Також Знай.иа писав, що київським рятувальникам закупили нове спорядження.