На Львівщині від підтоплення постраждали жителі 18 населених пунктів. Наразі у деяких районах залишається небезпека зсувів ґрунту з житловими будинками.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Львівській області.

Так, стало відомо, що 23-24 червня внаслідок проходження грозового фронту над територією області та значних дощів завдано значної шкоди житловим будинкам, присадибним ділянкам та дорогам.

Так, у Львівській області, внаслідок несприятливих погодних умов у 18 населених пунктах підтоплено 114 житлових будинків, 123 підвали житлових будинків, 172 присадибних ділянки, 120 господарських споруд, 150 криниць та 520 га сільськогосподарських угідь , 5 ділянок доріг та 3 ділянки дороги пошкоджено.

Фото: ДСНС


Також підтоплено 2 продуктових магазини, 1 школу, 1 ветеринарний пункт та 1 клубу-бібліотеку. Як зазначили рятувальники з цих об'єктів вода вже зійшла самостійно. Але також вони попереджають, що через зсув ґрунту на схилі існує загроза обвалу 1 житлового будинку та 3 господарських будівель.

25 червня проведено роботу щодо моніторингу ситуації в населених пунктах вздовж русла р. Дністер та її приток, проводились роботи по відкачуванні води з 15 підвалів житлових будинків (відкачано 215 м.куб води), 6 криниць (відкачано 40 м.куб води), 17 присадибний ділянок (відкачано 1541 м.куб води).

Нагадаємо, Знай писав, що паводки та опади на Тернопільщині розмили дороги.

Знай повідомляв, що в ДСНС розповіли про загрозу нових затоплень.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Чернівецькій області висока вода прийшла миттєво.