У Львові нейрохірурги успішно прооперували немовля з трикутною формою голови, тепер малюк має всі шанси нормально рости й розвиватися.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Так, стало відомо, що дитячі нейрохірурги Львівської міської дитячої лікарні, що на вулиці Пилипа Орлика, успішно прооперували немовля. Відомо, що малюк народився з рідкісною патологією – тригоноцефалією, іншими словами – трикутною формою голови. За словами медиків, така патологія зустрічається доволі рідко, приблизно один випадок на п’ять років.

Львівський хірург Тарас Микитин, під час операції вперше у Львові застосував методику, яку використовують у провідних країнах світу. Завдяки їй операція пройшла успішно і жодних фізичних перепон для нормального розвитку у 4-місячного львів’янина більше нема. Тепер візуально він нічим не відрізняється від інших дітей.

Фото дитячої лікарні


Лікарі розповіли, що хлопчик народився передчасно і з рідкісною патологію – тригоноцефалією. Причиною цього стало передчасне заростання у немовляти метопічного шва. Зазвичай, він у дітей заростає у віці від 6 місяців до 1,5 року.

Через заростання метопічного шва у хлопчика могли початися серйозні проблеми: тиск на головний мозок міг порушити його ріст і розвиток, призвести до порушення розміщення і розвитку очей, неправильного розвитку обличчя.

Операція з правильного формування голови дитини тривала майже три години. До складу операційної бригади увійшли дитячі нейрохірурги лікарні Тарас Микитин, Ігор Гуменюк, а також нейрохірург з Ужгорода, доцент кафедри неврології і нейрохірургії Ужгородського медуніверситету Юрій Чомоляк і анестезіолог Роман Мокрий.

«Цього хлопчика ми вперше прооперували за сучасною методикою, яку нині використовують у провідних клініках світу, використовуючи сучасну систему фіксації кістки. Її перевага у тому, що вона надійно утримує кістку у правильному положенні, а згодом її не треба видаляти, вона розсмоктується і виводиться з організму дитини», ­– каже Тарас Микитин.

У середу, 10 червня, чотиримісного Лева виписали з лікарні. Зараз хлопчик почувається добре, лікарі переконані, що надалі хлопчик буде нормально рости і розвиватися.

Нагадаємо, Знай писав, що збирають кошти на лікування тяжко хворої дитини.

Знай повідомляв, що молода тернополянка просить допомогти зібрати кошти на операцію по пересадці нирок.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що засудять двох лікарів за смерть дитини.