В українській православній церкві пояснили, чи варто бажати померлому, щоб “земля була пухом”.

Про це йдеться у повідомленні Православної церква України у Facebook.

Ми часто чуємо, що вшановуючи память людини говорять щоб ”земля була йому пухом”. Але як зазначили у ПЦУ на цвинтарі залишається лише тіло, а душа людини після смерті переходить від тимчасового земного буття до вічного. Тому слід бажати вічного спокою, світлої пам’яті та Царства Небесного, щоби душа знайшла спочинок в оселях Господа та блаженне життя.

відправа в церкві, фото з вільних джерел


”Проводжати в останню земну путь рідних, друзів і близьких – це завжди боляче, адже наша душа тужить від розлуки, від пустки, яка утворюється, коли рідна людина йде з нашого життя. Але ми не втрачаємо близьких назавжди: наша любов і піклування простягаються поза межами життя земного, адже ми не припиняємо вимолювати у Господа для померлих вічний спокій. Втім, люди не завжди правильно висловлюють ці побажання”, − зазначається у дописі.

В ПЦУ вірять у можливість спасіння душі після смерті, а тому слід молитися за душі померлих, особливо у дні загального поминання. Слід молитися, щоби Господь дарував їм вічний спокій, і пам’ять про них вічно жила у серцях.

”Пам’ять – це те, з чого народжується вдячність і пошана, що формує нас як дітей своїх батьків і послідовників Христа”, − наголошує Помісна церква”, - зазначили у ПЦУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, раніше Поминальний тиждень - Епіфаній у День Радониці помолився за душі українців

Як повідомляє портал Знай.uа В Україні хворий на covіd-19 священик проводив таємні обряди перед смертю

Також Знай.uа писав, що Юрій Солод доклав руку до масових церковних заходів, а потім обурився поширенню епідемії і звинуватив Супрун