Літо - час коли навколо все цвіте різнобарвними фарбами. Аромат цвітіння чарує та манить кожного. От, у Львові зацвіла ще одна цікава рослина - тюльпанове дерево. Його краса не залишить байдужим нікого з містян.

Про це повідомляє фейсбук-сторінці Львівського ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка.

Так, у Львові у ботанічному саду заквітло тюльпанове дерево. Це чимале листопадне дерево з розкішною кроною природно трапляється на сході Північної Америки.

Фото ботанічного саду


“Найбільші його екземпляри ростуть у пралісах долини річки Огайо у передгір’ях гір Аппалачі, де сягають висоти понад 50 м. Родова наукова назва рослини (Liriodendron) дослівно означає “дерево-ліра”. Так її назвали за оригінальну форму листків, яка притаманна тільки їй, і нагадує в обрисах цей стародавній музичний інструмент. “Тюльпанним” же дерево нарекли за жовтувато-зелені квітки, що за формою та розміром нагадують квітки тюльпана”, – йдеться в повідомленні.

Фото ботанічного саду


В Україні тюльпанне дерево вирощують як декоративне у парках, тоді як на батьківщині, у Канаді та США, ця рослина має переважно промислове значення та іменується “жовтою тополею”.

Це дерево швидко росте і дає легку та міцну деревину, яка використовується для внутрішнього оздоблення будинків, виготовлення меблів та музичних інструментів. Його кора має застосування в медицині.

Популярні новини зараз

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині зацвів реліктовий квітка нежемной краси.

Знай повідомляв, що в києві оригінально закликали городян не смітити в парках і зонах відпочинку.

Нещодавно Знай передавав, що в мережі показали працьовиту жінку, яка засадила ціле місто тюльпанами.