Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад", що розташована у Миколаївському районі Львівської області опинилася на межі виживання.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, стало відомо, що з 1 квітня лікарня отримує обмежене фінансування і грошей ледь вистачає на продукти. Якби не допомогли підприємці і волонтери, пацієнти їли б лише хліб і кашу, якої вистачило б до 4 червня. У медичному закладі розповіли, що така ситуація почалася з дня, коли почався другий етап медичної реформи.

Лікарня на Львівщині опинилася на межі виживання


"Про збалансоване харчування взагалі не можна говорити. У мене були такі залишки продуктів, що ми просто плакали. Я не могла скласти меню. Були крупи, картопля, буряк – все. Ми були без цукру більше ніж 10 днів", – каже медсестра з дієтичного харчування Христина Мудра.

Медики через фейсбук звернулись до людей із проханням допомогти шпиталю – і відгукнулись волонтери, які привезли крупи, макарони, яйця, яблука, овочі, олію, масло. Працівники лікарні поїхали і на гуртовий ринок у Львів, де підприємці допомогли овочами.

Лікарня на Львівщині опинилася на межі виживання

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Показати ще


Львівська обласна психіатрична лікарня розрахована на 415 пацієнтів. Сьогодні тут перебуває 383 особи. Майже половина проходить медикаментозне лікування, але ліків теж не вистачає або ж вони закінчуються. При потребі медики можуть купувати медикаменти й за свої гроші.

Оскільки 1 квітня цього року розпочався другий етап медичної реформи, відповідно, фінансування Львівської обласної психіатричної лікарні, як інших установ, здійснюється Національною службою здоров’я (НСЗ). За окремою субвенцією мали б фінансуватись судово-медична експертиза, примусові заходи медичного характеру, а це досі так і не вирішено.

"]746549[/img]


"Реформа поспішна і не враховано багато нюансів, зокрема фінансових. У нас є пацієнти, які поступають і виписуються. Це невелика частина. А є соціально незахищені і ті, хто примусово перебуває, які не підпадають під фінансування НСЗ. Ми не можемо вигнати пацієнтів на вулицю, вони теж потребують догляду і хочуть їсти. Ми не проти реформи, але має бути програма, план розвитку і не такими поспішними темпами", – каже виконувачка обов’язків заступника директора Львівської обласної психіатричної лікарні "Заклад" Олена Кравець.

Наразі будівля лікарні потребує реставрації, адже вона знаходиться у жахливому стані.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львівські хірурги "воскресили" мозок напівживої пацієнтки, яка нічого не розуміла

Як повідомляє портал "Знай.uа" У Дніпрі відомий медик святкує ювілей - врятував сотні життів, не вимагаючи подяки

Також "Знай.uа" писав, що У Дніпрі пацієнти тубдиспансеру стрибають через паркани, щоб вибратися "на свободу" - розгулюють вулицями і дитячих майданчиках