Львів цього року свій день народження відзначає по-особливому. У неділю, 3 травня у Львові до входу в Ратушу на конях підійшли Король та Королева і подякували усім медикам за роботу. Також свої слова подяки висловив мер міста Андрій Садовий та його дружина Катерина. А прапор міста на штандарті біля Ратуші підняв львівський лікар Гнат Герич.

Щороку день міста Лева гучно святкують у першу неділю травня упродовж кількох днів концертами, яскравими вуличними виставами і цікавими майстер класами. Але узв’язку з карантином, цього року офіційно День міста Львова планують відзначити на початку осені. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий в радіоефірі, передає пресцентр міськради.

фото: Львівська міська рада

«Вчора у нас була свого роду «репліка» до святкування Дня міста, і всі заходи ми присвятили нашим медикам. Було дуже зворушливо, коли завідувач хірургічного відділення лікарні швидкої допомоги п. Герич підняв прапор міста біля Ратуші.

Натомість щодо офіційного відзначення Дня міста, ми наразі зробили паузу, бо найперше хочеться допомогти нашому середньому і малому бізнесу, адже знаємо, що на День міста завжди дуже багато людей приїжджало до Львова. Отож, будемо дивитися, як буде розгортатися ситуація в Україні, і вже тоді прийматимемо кінцеве рішення. Думаю, що відзначатимемо десь на початку осені. Але, наголошую, все залежить від загальної ситуації в країні», — повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

фото: Львівська міська рада

Натомість у сам день народження міста вирішили вшанувати медиків. Скульптури фонтанів і левів на площі Ринок одягли у білі халати та маски з написом "Дякую лікарям".

«Львів вітає Короля і Королеву! Кожного року в першу неділю травня ми святкуємо День міста. Але в цьому році в світі пандемія, і День міста ми перенесли. Але закони людські не є писаними для Короля і Королеви. І вони сьогодні приїхали до нас. Тож дозвольте, Ваші Величності, щоб ми цей день сьогоднішній присвятили нашим лікарям, нашим медичним працівникам, які рятують усіх нас. Сьогодні з нагоди цього дня, ви бачите, — леви в білих халатах і в масках, наші фігури на фонтанах Нептун, Діана також є в масках. З вашого дозволу, Ваша Величносте, ми просимо нашого лікаря Гната Герича підняти прапор міста з нагоди сьогоднішнього дня», — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Довкола Ратуші дефілювали король і королева на конях, а прапор міста урочисто підняв медик лікарні швидкої допомоги. Скромна урочистість зібрала усього з півтора десятка учасників. Усі тримали дистанцію і були у масках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Садовий заборонив львів'янам святкувати День міста

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Львові варта Садового влаштувала карантинний терор містянам і бізнесу, - "Пора цих півнів гнати в шию"

Також «Знай.uа» писав, що Львів на карантині відзначив свій День народження, - фото самотнього "іменинника" вразили мережу