У четвер, 26 березня, у Львові очікується мінлива хмарність, яка, на щастя, не принесе з собою опадів. Таким прогнозом порадували на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день підніметься найбільше-до 9 градусів тепла, а вночі опуститься до 5 градусів нижче нуля.

Найтеплішим цей день, 26 березня, у Львові в 1973 році, тоді все наслаждалось 19,5-градусним теплом. А найхолоднішим – в 1962 році, коли городяни замерзли в 8,2 градуса нижче нуля.

Наші предки в цей день, 26 березня, згадували про перенесення мощів святителя Никифора, патріарха Константинопольського. За народними прикметами тумани в цей день, 26 березня, передвіщали дощове, прохолодне літо. Вважалося, що варто уважніше придивитися до прильоту птахів: раннє повернення жайворонків віщувало раніше потепління, а зябликів – холодну і мерзлякувату погоду. Стежили за галкамі – якщо вони збираються в зграї і влаштовують перекличку – скоро потеплішає. Якщо тетерева на березах настовбурчилися – погода істотно зіпсується.

Якщо миші-полівки йдуть подалі від річки – найближчим часом рівень води в ній сильно підніметься. Швидко пливуть високо в небі білі хмари – до швидкого тепла. Якщо в березні сухо, а в травні – дощитиме, то літо порадує хорошим урожаєм зернових культур.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Знай.uа" писав, коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути