Україна вже тривалий час знаходиться на карантині. З самого початку всі масово скуповували продукти. Таке рішення правильне, адже це допоможе мінімізувати свої виходи в супермаркети. Проте варто пам'ятати, що необхідно купувати тільки продукти тривалого зберігання. Також варто звертати увагу на ті продукти, які принесуть вашому організму максимум користі і допоможуть боротися з інфекцією і зміцнити імунітет.

Продукти, фото: Pixabay

Запропонуємо вам стандартний і самий живильний набір:

Фрукти, овочі та зелень

Щоб розбудити свій втомлений від зими організм і змусити його боротися з вірусами необхідно вживати багато зелені, овочів і фруктів. Дієтологи рекомендують з'їдати в день близько п'яти різних овочів і фруктів. Зелень можна додати в суп або зробити з неї салат. Звичайно, її можна їсти просто так, і це буде корисніше, але не кожен так зможе.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

М'ясо та риба

М'ясо та риба це важливе джерело білка. Але, не беріть готову їжу і фаст-фуди — при неакуратному готуванні вона може бути заражена. Напівфабрикати також не будуть так поживні, як свіжий продукт.

Кисломолочні продукти

Купуйте молочку тільки в магазині і в належних упаковках. Адже на молочку, куплену на ринках, міг легко потрапити вірус. Обробіть молоко кип'ятінням або приймайте у вигляді йогурту, кефіру або сиру. Так всі необхідні елементи засвояться краще без зайвого навантаження на травну систему.

Бобові та крупи

Крупи і боби довго не псуються і неймовірно поживні. Також вони є чудовим джерелом мікроелементів і клітковини.

Рослинна олія

Натуральна рослинна олія містить в собі не тільки всі необхідні жири і вуглеводи в доступній і легкозасвоюваній організму формі, але також і дуже багата мікроелементами.

Сухофрукти

Якщо ви не прихильник застосування цукрозамінників, то недолік солодощі можна компенсувати сухофруктами. Вони будуть завжди корисною та безпечною альтернативою. Крім того, в них зберігся весь вітамінний набір з літа.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, лікарі пояснили, що краще - помити руки або обробити антисептиком

Як повідомляв портал Знай.ua коронавірус закрив українців по домівках, але залишилася можливість читати
Також Знай.ua писав, можуть бути корисними кава, хліб і шоколад? Дієтологи розвіяли сумніви щодо популярних продуктів