Починаючи з 23 березня жителям Львова, в основному в чати батьків школярів, розсилають неправдиве повідомлення про дитину, яка нібито хвора коронавірусом, і просять пожертвувати кошти на лікування.

Про це повідомляє сайт 032.ua.

В тексті повідомлення автор пише, що його син хворий COVID-19 і для подальшої госпіталізації потрібно 50000 гривень. Сім'я, ясна річ, такої суми не має і просить перекинути на банківську картку хто скільки зможе.

фейк, скріншот

Зазначимо, що дана інформація є неправдивою і не відповідає дійсності, тому, що у дітей на Львівщині коронавірусу поки не виявляли, і нагадаємо, що до того ж лікування в Україні людей, інфікованих коронавірусом, є безкоштовним.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Так само, нагадаємо, на початку березня в Херсоні серйозно активізувалися різного роду шахраї. Поліція приймає заяви по кілька на день. Зокрема, в правоохоронні органи звернулася 38-річна жінка, у якої вкрали понад 15 000 гривень. Напередодні їй зателефонував шахрай і представився працівником банку, у якому жертва раніше отримувала кредит. Зловмисник заявив, що її картка заблокована, і для розблокування попросив сказати номер картки, дату та CVV-код. Після цього гроші були списані з рахунку і виведені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зловмисники знімають десятки тисяч c клієнтів Monobank, як вберегтися від шахраїв

Як повідомляє портал «Знай.ua» Нахабні шахраї, скориставшись карантином, кошмарят українців – як уберегтися від псевдоналоговиков

Також «Знай.ua» писав, що Відкривайте, Кличко! Киян тероризують диявольськи хитрі аферисти, що потрібно знати