На українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Краківець–Корчова», що у Львівській області, було затримано громадянина нашої держави, який намагався провезти контрабандний одяг. Про це розповіли у прес-службі Галицької митниці.

"У пункт пропуску «Краківець – Корчова» прибув вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України з товаром «сіль нітратна»", - розповіли на митниці.

Як зазначається, чоловік за документами віз до України на одне із підприємств у Луцьку 22 тони нітратної солі. Однак підозру митників викликала різниця у вазі заявленого вантажу та фактичною вагою у понад 800 кілограмів. Виявилося, що у фурі під мішками із нітратами приховано контрабанду – сотня коробок із новим дитячим одягом та білизною.

Популярні новини зараз

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Показати ще

[embed]https://www.facebook.com/GLnewcustoms/videos/123838952395522/?__xts__

На митниці поки що не з’ясували, на яку саме суму віз контрабандного одягу українець. Для цього весь вантаж буде винесено з автомобіля та оцінено спеціалістами. Попередньо, вартість одягу становить понад мільйон гривень.

Раніше Олександр Щуцький розповів про нові схеми контрабандистів, які почали більш майстерно йти від митних платежів, вказуючи в документах фіктивні компанії або занижену вартість товарів, та проблеми на шляху впровадження реформи таможні.

В тому ж інтерв’ю Щуцький розповів, як йому запропонували посаду на Закарпатті та чому Геннадій Москаль запустив в 2016 році інформаційну атаку на нього.

13 лютого співробітники Служби безпеки України спільно з керівництвом Чорноморської таможні викрили херсонського митника, який систематично вимагав гроші з підприємців.