Рішенням Львівської обласної ради від 11 лютого було скасовано роботу дитячого психоневрологічного диспансеру. При цьому приміщення лікарні буде продано на аукціоні, його орієнтовна вартість - 70 мільйонів гривень. Про це повідомляє видання Zaxid.net.

Як зазначається, маленькі пацієнти лікуватимуться в іншому закладі – Чорнобильській лікарні. Напередодні один із депутатів облради висловлював пропозицію перевести заклад у статус некомерційного комунального підприємства, щоб диспансер міг стати частиною медреформи та самостійно заробляти на своє утримання. Проте цю пропозицію відхилили.

При цьому більшість медперсоналу обіцяють перевести в Західноукраїнський спеціалізований медичний центр.

За словами в.о. директора обласного департаменту охорони здоров'я Андрія Васька, дітей тепер лікуватимуть у загальному неврологічному відділенні з тим же профілем, що й у психоневрологічного диспансера.

Наразі в диспансері щороку на стаціонарі перебувають понад сім сотень маленьких пацієнтів, на обліку – понад шість тисяч дітей. Тепер їх переведуть у Чорнобильську лікарню, якусь кількість хворих скерують до обласної психлікарні.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

В облраді запевняють, що такий крок – на користь дітям, однак батьки пацієнтів та лікарі, яким не гарантують нових робочих місць, із цим не погоджуються.

Нагадаємо, здерли одяг і зачинили голими: скандал у вінницькій психлікарні прогримів на всю Україну, кати у білих халатах

Як повідомляв раніше Знай.ua, збезчестив під психіатричною лікарнею: моторошна НП прогриміла на весь Харків, без пляшки не обійшлося

Також Знай.ua писав про те, що кияни, нерви в кулак: людей з психічними розладами стало менше, - з чим це пов'язано