У Львові нещодавно на вулиці Кубійовича стався підпал автомобіля, який належав Галини Терещук - журналістці «Радіо Свобода». Проект «Схеми в регіонах» вирішив відновити хронологію подій, які передували зухвалому підпалу.

Підпал стався в ніч з 29 на 30 січня, а вже 6 лютого очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що поліції вдалося затримати палія.

Потерпіла розповідає, що о 23:30 виглядала у вікно, аби переконатися, що з машиною все гаразд. Після того, як у квартирі загасили світло, на вулиці почувся незрозумілий шум, після чого автомобіль у дворі почав сигналити. Подружжя побачило, що їхню машину охопило полум’я.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста», вважаючи за основний мотив нападу професійну діяльність жінки: за два десятки років співпраці із «Радіо Свобода» вона неодноразово писала про конфлікти львівської влади з містянами, «євробляхи» у регіоні, виділення історичних будівель у приватні руки. Останній матеріал стосувався проблеми у новому керівництві місцевої поліції.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Серед версій, хто міг бути замовником підпалу – «тиск фігурантів матеріалу на журналістку для залякування», «привіт» від кримінального світу поліції, російське втручання у внутрішні справи України «з метою дестабілізації».

На думку криміналістів, цього разу діяв дилетант, який робив свою справу дуже невпевнено.

Також повідомляв портал Знай.uа, в Україні шахраї, які "працюють" з нерухомістю, вийшли на абсолютно новий.

Також портал Знай.uа писав, що у Дніпрі чоловік, якого патрульні затримали за керування транспортним засобом у нетверезому стані, пропонував патрульним нестандартний хабар.

Нагадаємо, що під Києвом підпалили автомобіль депутата Ірпінської міськради Богдана Слюсаренка. Відомо, що пожежа сталася близько 4:40 біля будинку, в якому проживає депутат.