4 лютого в Україні відзначають Всесвітній день боротьби з раком - Львівщину, на жаль, також не оминула страшна "чума" ХХІ століття.

Львівські медики, фото Олег Дуда, facebook

Статистику онкозахворюваності на Львівщині за минулий рік озвучив заступник генерального директора з хірургічної роботи Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Олег Дуда на своїй сторінці у Facebook.

Львівські медики, фото Олег Дуда, facebook

"Трохи статистики онкології на Львівщині: За 2019 рік взято на облік 8 866 онковипадків. Із них: ✔ І-ІІ ст. – 50,3% (4142 випадки); ✔ ІІІ ст. – 18,3% (1511 випадків); ✔ ІV ст. – 15,4% (1268 випадків). ☝ Рейтинг злоякісних новоутворень: Рак грудної залози – 921; Рак легень – 645; Рак ободової кишки – 606; Рак простати – 493", - написав медик.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

Скріншот facebook

"Щороку 4 лютого ми відзначаємо Всесвітній день боротьби проти раку і робимо це для того, аби нагадати кожному про важливість цього захворювання. Що нам потрібно розуміти і усвідомлювати про цю хворобу? У світі існує понад 100 різновидів раку. Цей недуг може розвиватися у будь-якій частині тіла. Щорічно від нього помирають мільйони людей. Більше 30% випадкам смерті від раку можна запобігти, головним чином завдяки відмови від вживання тютюну, запровадження раціону здорового харчування та фізичної активності", - додав Олег Дуда.

Окрім того медик закликав львів'ян бути відповідальними, дбати про себе та регулярно проходити профілактичні огляди.

Нагадаємо, в Університеті Пенсільванії винайшли новий спосіб боротьби з онкозахворюваннями.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені розповіли, що деякі види пива подовжують життя.