Львів'яни пропонують скасувати безкоштовний проїзд в громадському транспорті для школярів. Натомість вони пропонують встановити для цього пільгову оплату.

Відповідне звернення з'явилося 16 січня у Єдиній системі місцевих петицій Львова від Данила Березнюка.

Львів'янин розповів, що ще у травні 2018 році міська рада прийняла рішення встановити безкоштовний проїзд в електротранспорті для школярів протягом всього року, а в автобусах – у всі дні, крім літніх канікул.

Ілюстративне фото


"На жаль, міська влада не дала чіткої аргументації чому це рішення було прийняте. Тобто, можна зробити висновок, що це було зроблено виключно для піару", - написав львів'янин.

Львів'янин вказав на 4 аспекти, чому він вважає таке рішення міської ради неправильним:

1. Оплачуючи проїзд, школяр вчиться певній фінансовій грамотності. Наприклад, можна купити ще одну порцію обіду в їдальні, однак додому доведеться йти пішки, або навпаки - їхати автобусом, але не купляти порцію.
2. Відколи запровадили безкоштовний проїзд, школярі стали менше рухатись. Це можна пояснити тим, що тепер дитина має вибір - проїхати 1-2 зупинки, або пройти пішки. Зазвичай, теперішнє покоління обирає саме перший варіант.
3. Існує багато випадків зловживання правом безкоштовного проїзду. Це роблять і вчителі, які разом з дітьми їдуть рейсовими автобусами на екскурсії (при цьому, вони займають весь автобус), і учні в позаурочний час, коли їдуть на гуртки, секції чи в торгово-розважальні центри (якщо є гроші на кіно, то можна знайти і на маршрутку).
4. У кожному мікрорайоні є школа. Зазвичай, батьки, які мають матеріальні труднощі, віддають дітей у найближчі навчальні заклади. Тобто, якщо дитина їздить у школу в інший район, то можна зробити висновок, що сім'я може дозволити собі дати дитині гроші на проїзд.

"Крім скасування безкоштовного проїзду, пропонується встановити 50-відсоткову оплату за проїзд учнів у маршрутках (у будні дні; крім літніх канікул) та в електротранспорті (в будь-який час протягом всього календарного року); щоб скористатися правом пільгового проїзду, школярі мусять мати при собі учнівський квиток", - написав ініціатор петиції

Також він зазначив, що зараз міський транспорт Львова не можна назвати якісним, тому він наголосив, що за все якісне потрібно платити.

Нагадаємо, в новорічну ніч громадський транспорт у Києві працював довше.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Дніпрі водій перетворив маршрутку в новорічний Party Bus: як виглядає вечірка на колесах.

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що пасажири поділилися гірким досвідом користування столичної підземкою.