У Львові все частіше крадуть автомобільні номери. Нещодавно подібний випадок стався на вулиці Калнишевського: за одну ніч зловмисники зняли держзнаки одразу з п`ятох автомобілів. Про це розповіли у виданні «Діло».

Як зазначається, крадії залишають автовласникам записку зі своїм номером телефону – щоб з ними зв’язалися і викупили знаки. Однак власники постраждалих авто викликали на місце події правоохоронців та подали заяви до поліції. На цьому все й застигло – шукати викрадені номери поліція н поспішає. Водії обурюються, що не можуть повноцінно користуватися власним транспортом, а у поліції їх відправили до Залізничного райвідділу – по довідку про втрату номерного знаку.

У райвідділі водіям відповіли, що мають 15 діб на розгляд заяви, і жодних довідок не дали. Водії обурюються, що крадіїв можна було б впіймати «на живця» за номером телефону, але поліція не стала цим займатися.

За словами юриста Віталія Коростильва, у подібній ситуації правильним буде повідомити правоохоронцям про злочин, проте особливо старанно шукати автомобільні номери там ніхто не буде: на кожного слідчого припадає в середньому шість сотень кримінальних проваджень, у тому числі вбивства та інші важкі злочини.

Замість того, щоб чекати повернення номера, простіше замовити виготовлення нового - дублікату. Платити злочинцям не варто. Гірше, якщо викрадено номер «євробляхи» - в Україні таких не зробиш.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Нагадаємо, раніше ПриватБанк терміново попередив українців про нову схему шахраїв