Середа, 15 січня, у Львові розпочнеться з похмурого ранку, яке потроху перейде в сонячний безхмарний день і вечір. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Як повідомляється, вдень температура повітря у Львові досягне 5-7 градусів вище нуля, а вночі – знизиться до 1 градуса тепла.

Найтеплішим цей день, 15 січня, у Львові був в 1974 році, коли термометри примудрилися показати 8,7 градусів вище нуля. А несподівано холодним – в 1973 році, тоді примерзло до 20 градусів нижче нульової позначки.

Згідно православних святцях, 15 січня шануються святителя Сильвестра Римського, преподобного Сильвестра Печерського і Серафим Саровський. У цей день прийнято було готуватися до Курячого свята: чистити курника, підмазувати їх стіни і дахи смолою, змішаної з травою дев'ясил – щоб птаха не хворіла.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Якщо на небі до вечора виднілися сині хмари, значить, близько зміна погодних умов. Помічали погоду і по рогах молодого місяця якщо вони гострі і їх чітко видно, то день буде вітряним. Говорили, що січень хурделиці не товариш – незважаючи на морози, заметілі в цьому місяці бувають рідко. Тому Водохресні свята, що починаються з 19 січня, проходили щодо безвітряної атмосфері, але зі злими морозами.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.