Різдвяні свята принесуть неприємний «сюрприз» львівським пенсіонерам: їм дозволять їздити безкоштовно у маршрутках лише з 11.00 до 16.00 та після 20.00. Відповідне рішення ухвалили в Асоціації автомобільних перевізників Львівщини, передає ІА Syla.news.

За словами керівника АТП 14630 Ігоря Самардака, багато пасажирів скаржаться на переповнені у годину пік автобуси, або ж на те, що «забитий» транспорт не зупиняється на автобусних зупинках. При цьому безкоштовним правом проїзду, за рішенням Львівської міської ради, користується ледь не 50% населення міста.

Щоб розвантажити маршрутки, було вирішено позбавити пенсіонерів права на безоплатне користування громадським транспортом у години, коли основна частина населення прямує на роботу або ж з неї.

Разом із тим, громадяни, які мають право на безкоштовний проїзд за законом України, зможуть користуватися ним без змін і надалі. Це учасники бойових дій, інваліди зору та одна супроводжуюча особа, діти-сироти. Також безкоштовно у години пік перевозитимуть дітей шкільного віку.

Знайти кошти на компенсацію перевізникам пільгового перевезення населення у міськраді мають до 1 березня.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Нагадаємо, раніше різке підвищення тарифів за проїзд пересадить городян на велосипеди.

Також Знай.uа писав, що у Сумах маршрутки почали вбивати пенсіонерів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у Києві - ПП з громадським транспортом, - перші подробиці.

Нагадаємо, що у Львівській області перевізники, які працюють на регіональних маршрутах, мають намір оголосити про скасування безкоштовного проїзду для пільгових категорій населення.