За вікнами холодний листопад, а опалення у двох містах на Львівщині - Новояворівську та Новому Роздолі - досі не ввімкнули.

опалення

Ситуацію пояснила міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час брифінгу та назвала остаточну дату запуску опалення у містах.

"Забезпечення теплом понад 60 тисяч людей взимку є важливішим за будь-які комерційні інтереси. Наразі урядом вжито максимально можливі заходи для забезпечення теплопостачанням міст Новояворівськ і Новий Розділ Львівської області в умовах кризової ситуації. Ми очікуємо, що опалювальні системи в цих містах будуть запущені не пізніше 17-18 листопада", - повідомила міністр.

Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак, фото: Уніан

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Бабак пояснила, що найближчим часом призначать нового управителя за спрощеною процедурою, оскільки в жовтні стало зрозуміло, що ПП „Гарант Енерго М“ не зможе виконати взяті на себе зобов’язання щодо теплопостачання, оскільки має борги у розмірі 307,5 млн грн за спожитий газ, а також 93 млн грн за електроенергію та 11 млн грн за заробітну плату. Саме через цю ситуацію у містах вчасно не розпочався опалювальний сезон.

"Бажаючих взяти участь в конкурсі не було. В серпні-вересні місяці не з’явилось жодних нормальних претендентів окрім „Гарант Енерго М“, який фактично мав ліцензію, тарифи, і тому вийшов на конкурс. Не маючи чіткого претендента, який би міг забрати в управління ТЕЦ і розпочати новий опалювальний сезон. Тому спочатку потрібно було знайти сильного гравця на ринку, який візьме на себе забов'язання. Ним, розпорядженням Кабінету міністрів від 6 листопада, було визначено НАК "Нафтогаз України". Який, власне, сьогодні і вийшов на переговорну тендерну процедуру"- розповіла Бабак.

Також міністр зазначила, що сьогодні до кінця дня АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів) перевірить переговорну тендерну процедуру та буде укладений новий договір.

Нагадаємо, опалювальний сезон 2019: українці заплатять за тепло навіть без батарей

Як повідомляв Знай.uа , оформити субсидії стало простіше: як подати документи в два кліка".

Також Знай.uа писав, що зміниться для українців у жовтні: субсидії, податки, скасування дрібних грошей та інше.