25 жовтня 2019 року Міністерка освіти і науки Ганна Новосад прибула з робочим візитом у Львів. Вона відвідала конференцію "Туринський процес 2018-2020", заклади освіти та місцевий реабілітаційний центр.

Новосад розповіла, що Міністерство освіти відібрало 7 областей, які будуть боротися за 20 мільйонів євро в рамках європейського проекту. За ці гроші переможці планують модернізувати училища.

До Льова прибула Анна Новосад.

Кожна з областей висунула по 3 заклади професійної технічної освіти, на базі яких планується створити Центр професійної досконалості.

Львівська область ввійшла до цієї сімки і отримає мінімум 2 млн євро від ЄС на побудову та осучаснення центрів професійної освіти.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Крім того, Міністерка освіти розповіла про ситуацію із зарплатами для вчителів. За її словами, всім вчителям підвищити зарплату нереально. На це потрібно 20 мільярдів додаткових коштів, а це ляже на місцеві бюджети.

До наступного року таку суму знайти не вдасться, тому допомога в першу чергу буде тим категоріям вчителів, яким це потрібно найбільше.

Нагадаємо, що влада міста Львів планують подати заявку на проведення Зимових Олімпійських ігор у 2030 році і юнацьких Зимових Олімпійських ігор в 2028 році.