На Львівщині через теплу температуру активізувалися кліщі. Фахівці, які обстежили значну частину паразитів виявили, що вони інфіковані бореліями.

Про це повідомила завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Куліш.

Небезпечні комахи є збудниками хвороби Лайма.

"На даний час у центрі дослідили 13 із 17 кліщів, які принесли львів’яни, шість з них були інфіковані бореліями. Це доволі багато", - каже Ірина Куліш.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Найбільше жертв серед грибників, які відправилися до Сихівського лісу, а також любителі пікніків у Яворівському, Пустомитівському, Сокальському і Жовківському районах та у курортному Моршині.

У вересні експерти зафіксували 26 випадків хворим на Лайм, серед яких було двоє неповнолітніх дітей. А за дев’ять місяців 2019 року на хворобу Лайма через укуси кліщів захворіло 175 мешканців Львівщини.

Нагадаємо, що у Дніпрі в одній з місцевих шкіл зафіксували спалах гепатиту А.

Як повідомляв портал Знай.ua, досвідчені грибники не втрачають шансу запастися грибами на зиму навіть у жовтні, коли сезон зазвичай завершується.

Також Знай.ua писав про те, що німецькі кардіологи із фонду серця назвали три попереджувальні сигнали вірогідного серцевого нападу.