Львів'яни, які щодня бувають на львівському залізничному вокзалі, висловлюють обурення з приводу оплати вбиральні в одному з місцевих кафе та просять міську владу втрутитися у свавілля.

На "Гарячу лінію міста Львова" надійшла скарга від однієї львів'янки, яка відвідала кафе "Львівський потяг" неподалік головного вокзалу. Жінка повідомила, що для того, аби скористатися вбиральнею у вказаному закладі, необхідно заплатити 5 гривень у касу. Цікаво те, що на чеку назва послуги прописується як "льодяник", вказується кількість - 1 та зазначена сума. Іронією є допис у кінці чеку "Поділись своїми враженнями від візиту".

"Поясніть ситуацію! Вчора на головному вокзалі в кафе “Львівський потяг” відмовились пускати в туалет. Сказали, що туалет платний, 5 грн, і треба сплатити на касі. Коли сплатила на касі гроші, касир сказав, що на туалеті кодовий замок, і код на чеку, чек видали на ЛЬОДЯНИК! Чому чек видається на Льодяник? прохання розібратись з тим закладом. На скільки я знаю, то в місті існує постанова Львівської міської ради про відкритий доступ до вбиралень! Хочу додати що така ж ситуація і в “pizza 24” в якому взагалі відмовились пустити в туалет людину з протезом стопи, і змусили йти на вокзал",- пише відвідувачка Софія Гаврильців.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

У мережі під дописом пані Софії посипалися коментарі з цього приводу. Користувачі пишуть, що назва послуги має відповідати самій послузі, та що у Львові "дожилися". Дехто зауважив, що або туалет має назву "льодяник", або ж у вбиральні надають послугу під таакою назвою.

Нагадаємо, що на маршруті Генічеськ-Запоріжжя в одному з вагонів виявили брудний туалет, яким практично неможливо скористатися.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Вінниці, в паркових зонах, встановили вбиральні для собак.

Також Знай.ua писав про те, що 80 вбиралень облаштують в навчальних Івано-Франківщини до кінця 2019.