8 жовтня Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка призначив 44-річного Віктора Трепака заступником генерального прокурора. Про призначення був підписаний відповідний указ.

Віктор Трепак здобув популярність у 2008 році, коли брав участь у затриманні "судді-колядника", екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, а також засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у 2009 році.

Віктор Трепак у 2015-2016 роках обіймав посаду першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Під час своєї роботи він прославився завдяки участі в розслідуванні справи "діамантових прокурорів" і переданням у травні 2016 року до НАБУ документів щодо так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Популярні новини зараз

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще

У 2016 році Віктор Трепак звільнився з органів та був прийнятий в якості професора кафедри Національної академії СБУ, а впродовж останнього року працював доцентом кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Нагадаємо, що Ірина Діденко зайняла крісло головного прокурора Львівщини

Як повідомляв портал Знай.ua, Портнов звернувся до Рябошапки з претензіями

Також Знай.ua писав про те, що рідний батько подавав на Руслана Рябошапку в суд, щоб отримати аліменти