10 жовтня у Львові відбувся допремєрний показ епsчного українського фільму "Захар Беркут", зйомки якого тривали протягом 600 знімальних годин. Актори, які працювали на знімальному майданчику, по справжньому поринули у стародавній світ та втілили його на екрані.

Поряд із презентацією фільму пройшла і виставка костюмів, у яких знімались актори. Над вбранням працювали близько 200 майстрів, які вручну створили понад 3000 образів, використовуючі такі матеріали як шкіра, хутро, метал та натуральні тканини.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Актор Олег Волощенко назвав костюми справжньою магічною субстанцією.

Над фільмом працювали режисери Ахтем Сеітаблаєв та Джан Вінн.

"Історія Захара Беркута – це історія відстоювання, прагнення свободи, власної гідності, способу свого життя, право свободи вибору. Все існування людство стоїть перед вибором: або повно їжі, є захист, є що одягнути і де жити, але ти на ланцюжку, або працюючи, відстоюючи власну гідність, іноді з ризиком для життя, але у свободі. Кожна людина обирає для себе свій шлях." - розповів Ахтем. Також він наголосив, що стрічка розкриває справжні фундаментальні людські цінності.

До зйомок ретельно готувався актор Олег Волощенко. Він протягом 2 місяців відвідував курси англійської, аби порозумітися із іноземними колегами. Також він розповів про складнощі роботи в костюмі з хутра посеред спекотного літнього дня.

"Уявіть: літо, на вулиці +30-35, на мені шуба. Пощастило, що було багато нічних змін. А взагалі, вже коли починаєш одягати костюм, то перевтілюєшся в людину іншої епохи, а потім заходиш на грим: на тебе чіпляють перуку, вуса, бороду. І ти вже себе не впізнаєш.",- говорить актор.

"Захар Беркут" - це стрічка про життя, любов і гордість за своє коріння.

Нагадаємо, що фестиваль "Дні українського кіно" почнеться з 10 жовтня

Як повідомляв портал Знай.ua, у столиці правоохоронці відсудили у територіальних громад кінотеатр "Тампере", який знаходиться на вулиці Героїв Севастополя та коштує 42.5 мільйони гривень.

Також Знай.ua писав про те, що відомий актор і режисер поділився зі Знай.uа деталями зйомок нового захоплюючого детектива