Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Співробітники Служби безпеки України накрили російського шпигуна-пенсіонера, який зливав важливу державну інформацію ворожому сусідові.

Як стало відомо, усі дані, які розвідник збирав на заході країни, передавалися через російського розвідника, що працював "під дахом" генконсульства Російської Федерації у Львові. Наразі шпигуна позбавили дипломатичного прикриття устатусі консульської посадової особи та оголосили його «persona non grata». Зараз він уже виїхав за межі України.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Щодо затриманого шпигуна, то йому закидають підозру про державну зраду( ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України ). Зараз цими матеріалами займається суд.

Прес-служба Служби безпеки України повідомляє, що шпигун є місцевим жителем, пенсінером-військовим, а наразі й керівником однієї з громадських організацій. Він збирав розвідувальну інформацію про політичних і громадських діячів, підрозділи ЗС України, спеціальні та правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів в західному регіоні країни.

До спецслужб Російської Федерації він примкнув у 2014 році.

Нагадаємо, що Служба зразка 2014 року кардинально відрізнялася від сьогоднішньої СБУ

Як повідомляв портал Знай.ua, 3 червня в Одеському аеропорту затримали громадянку РФ, яка здійснювала інформаційно-підривну діяльність щодо України.

Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явилося відео ДТП в Тулі (РФ) з участю колони танків