У зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії картоплі цього року було посаджено приблизно на 30% менше, ніж у 2021 році. Чи варто українцям чекати на дефіцит даного овочі і якими будуть ціни, повідомляє delo.ua.

Експерти зазначають, що минулий сезон для картоплі був дуже щедрим, адже врожайність перевищила очікування фермерів. Цього року збирання нового врожаю вже почалося, проте точно говорити про його результати поки що зарано, адже необхідно обробити принаймні 30% засіяних площ. Однак фермери прогнозують, що врожайність цього року може бути на 10% нижчою.

Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube

Незважаючи на військові дії та безліч проблем, які вони несуть для фермерів, ринок картоплі в Україні стабільний. Дефіциту овочів не очікується, зокрема й тому, що багато українців виїхали за кордон, тож попит зменшиться.

Ціни на картоплю, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Фахівці прогнозують, що цієї осені ціни на картоплю коливатимуться в межах 7-8 гривень за один кілограм.

"Виробники не очікують високої ціни цього сезону. Продукції на ринку достатньо", - наголошують експерти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, новий дефіцит залишить українців без популярної ягоди: до подорожчання якогось продукту готуватися в наступні 1-2 роки.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал "Знай" писав, де продають найдешевший цукор: космічні ціни можуть залишити українців без популярного продукту.