На Львівщині газівники посеред зими відключили газ 86-річній пенсіонерці.
Про це розповіла внучка Оксана-Владислава Жила на своїй сторінці у Фейсбуці.
За словами дівчини, її бабуся живе в селі і отримує субсидію. Щомісяця мама Оксани оплачує комунальні послуги за пенсіонерку. Згідно з усіма квитанціями за мінімум півроку по газу була переплата. Але наприкінці лютого прийшла квитанція на 10 тисяч гривень. Сім'я сплатила заборгованість.
"Бабця живе в селі, отримує субсидію і щомісяця її донька (моя мама) оплачує усі комунальні послуги. Згідно з усіма квитанціями за щонайменше півроку щодо газу була переплата. Мама оплачувала за послуги газу скільки вистачало з субсидії і тут як грім серед ясного неба в понеділок (22 лютого) вона отримує квитанцію за спожитий природній газ у розмірі 10 145,15 грн. Одразу ж наступного дня мама на найближчому почтовому відділені (яке, до слова, за дев'ять км від села) оплачує понад 2 000 грн за газ (скільки змогла). Решту суми оплатила з приватбанку я (внучка), коли дізналася про заборгованість (в четвер 25 лютого сума 7357 грн)",- розповідає дівчина.

Газова служба, кадр з відео

Пізніше з'ясувалося, що літній жінці відключили газ на наступний день після отримання платіжки, хоча частково борг був сплаченый.
"Родзинка цієї історії в тому, що мама приховала від мене інформацію (бо не хотіла нас грузити своїми проблемами (!)), що того ж вівторка, після того як вона оплатила за газ і повернулася додому працівники ТОВ ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ Червоноградський ВР Кам'янко-Бузький район відключили бабусі газ.
БЕЗ ПОПЕРЕДНЬОГО ПИСЬМОВОГО ПОПЕРЕДЖЕННЯ!
ПРОІГНОГУВАВШИ ФАКТ, ЩО МАМА ВЖЕ ОПЛАТИЛА ЧАСТИНУ СУМИ І ЩО СПОЖИВАЧ ГАЗУ МАЄ ПРАВО СПЛАТИТИ ЗА НЬОГО ДО 25 ЧИСЛА ПОТОЧНОГО МІСЯЦЯ (бабусі відключили газ 23 лютого).
На мамині аргументи, що вона оплатить, працівники лише іронічно закинули: "Та де ви візьмете таку суму до 25 числа?".
На мою думку працівники ТОВ ЛЬВІВГАЗ грубо перевищили свої повноваження. Я вже мовчу про те, що працівники дозволили нахабно розмовляти з літньою жінкою. А найважливіше, вони позбавили немічну майже 90-літню пенсіонерку (добре, що біля бабці була мама) навіть можливості розігріти собі якусь страву. До того ж газ - це єдине джерело обігріву бабусиної хатини
", - написала Жила в пості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Франківчанам приходять "листи щастя" за 107 гривень: "відключать російський газ?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українка покарала облгаз за величезний штраф і відключення послуги

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Також «Знай.иа " писав, що Відключення світла і тепла українців: чого чекати і чи треба запасатися свічками