Лікар-інфекціоніст розповів, коли в Україні варто очікувати посилення карантину, а також, коли він може закінчитися. Про це Володимир Курпіта розповів в інтерв'ю для "Обозреватель".

Читайте Знай в Google News!

За словами фахівця, щоб ситуація в Україні з коронавірусом стабілізувалася, в країні необхідно щодня проводити не менше 100 тисяч ПЛР-тестів. Однак, мощей нашої держави для цього не вистачить, тому уряд може прийти до іншого альтернативного рішення – посилення карантину.

"Є два виходи з цієї ситуації (з коронавірусом - ред.). Дійсно, для того щоб перервати ланцюжки, потрібно оголосити жорсткий карантин або посилити тестування і залишати адаптивний карантин. Але для цього Україна повинна робити не менше 100 тисяч тестів щодня. Це досить велика кількість для України. Я не впевнений, що наші здібності дозволять це вирішити. Тому в листопаді я б очікував більш жорсткий карантин, який буде оголошений урядом на тлі погіршення епідемічної ситуації", – зазначив медик.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

При цьому Володимир Курпіта вважає, що поліпшення епідеміологічної ситуації варто очікувати тільки в лютому-березні 2021 року. Він заявив, що протягом листопада-грудня в Україні відбуватиметься наростання, що призведе до погіршення епідеміологічної ситуації. І лише до весни наступного року ситуація може стабілізуватися.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що починаючи з понеділка, 19 жовтня, міста Харків і Люботин, а також Богодухівський, Лозівський і Первомайський райони переходять в "Червону" карантинну зону.

Як повідомляв портал Знай.иа, у найближчий тиждень українська столиця залишається в "помаранчевій" зоні карантину.

Також Знай.иа писав, що у Львові школи закривають на канікули з 19 жовтня, а дитсадки працюватимуть у звичайному режимі.