На кордонах Західної України знову гігантські черги, сотні людей розтягнулися на кілометри аби потрапити за кордон.

Про це повідомляє Ua-reporter.com.

Так, у неділю, 2 серпня на КПП “Корчова-Краківець” зафіксували кілометрові черги, які ще й повільно тягнуться. Подекуди довалиться стояти не одну добу, адже черга вишикувалася на два кілометри.

“Ми вистояли сім годин, і це нам ще пощастило. Черга велика, кілометри на два, але тягнеться так, ніби це 10 кілометрів. Прикордонники дуже повільно пропускають, ретельно всіх перевіряють – як наші, так і українські. Пускають по 3-5 авто раз на годину (зазвичай – по 30 приблизно)”, – розповіла Вероніка Берневек, яка проживає у Польщі і прямувала на Львівщину на мікроавтобусі з іншими пасажирами.

на кордоні, скріншот з відео


За словами Вероніки Берневек у черзі машини з українськими, німецькими та польськими номерами, також багато заробітчан.

Ще довше стоять на кордоні в КПП “Чоп”, в сторону Угорщини, яка дозволила українцям транзит до країн ЄС.

“Я стояла в спеку 32 години на кордоні, це було пекло. З середи на четвер вночі ми приїхали на кордон, а переїхали тільки в п’ятницю. Їхали приватним мікроавтобусом. Легкові автомобілі пропускали швидко, пасажирські регулярні автобуси повільніше, а от приватні буси – це жах. “, – ділиться Надія Притула, яка їхала в одну з країн Європи.

За її спостереженнями, в черзі стоїть багато бусів в Італію, які везуть передачі заробітчанам, а також автобуси до Німеччини, Іспанії.

У Держприкордонслужбі підтвердили, що на кількох пунктах пропуску – черги. У ПП “Ягодин”, наприклад, 2 серпня офіційно зафіксовано 500 машин на виїзд з України. Правда, прикордонники запевняють, що пропускають зі звичайною швидкістю – від 50 до 75 машин на годину.

Скріншот

Нагадаємо, що українець показав реалії заробітчан в Данії.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" угорський уряд прийняв рішення, яке по всій видимості далося їм нелегко - там вирішили заборонити в'їзд на територію країни тим, хто якийсь час перебував у певних країнах.

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні можуть переглянути критерій для поділу країн на "червону" і "зелену" зони.